"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ÇÖLYAK HASTALARINA ÜCRETSİZ GLUTENSİZ EKMEK VE UN DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli çölyak hastalarının hayatını kolaylaştırmak adına ücretsiz verdiği glutensiz ekmeğin yanı sıra glutensiz un dağıtımına da başladı.

Mersin’in 4 merkez ilçesi ve Tarsus’ta hayata geçirilen hizmetin diğer ilçelere de yayılması için çalışmalar yürütülüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen çalışmadan şu an için toplam 217 aile faydalanıyor. Her aile için ayrı ayrı hazırlanan ekmek ve unlar MER-EK halk ekmek büfelerinden vatandaşlara ulaştırılıyor. Hizmet süresince her bir çölyak hastası haftalık 21 ekmek ve her bir aile aylık 3 kiloluk un alabiliyor. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesi taş binaya gelerek başvuru yapması gerekiyor.

“Kişi başı haftalık olarak 21 ekmek, aylık olarak da 3 kilo glutensiz un alabiliyorlar”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde sosyolog olarak görevli Nurten Kılıç, başvuru şartlarını anlatarak, “Glutensiz ekmek veya un talebi olan vatandaşlarımızın, çölyak hastalığı olduğuna dair belgesi ile taş binada bulunan evrak kayıt birimine başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurunun ardından evlerine en yakın halk ekmek büfesinden un ve ekmek ulaştırılıyor. Kişi başı haftalık olarak 21 ekmek, aylık olarak da 3 kilo glutensiz un alabiliyorlar” dedi.