"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

4 GECE GEÇTİ, 5’İNCİ GÜNE GİRİLDİ KÜÇÜK MÜSLÜME HALA BULUNAMADI

Mersin’in Gülnar ilçesinde konargöçer yaşam sürdüren Yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolması sonucu başlatılan arama çalışmasında 4 gece geride kaldı, 5’inci gündüze girildi.

Mersin’in Gülnar ilçesinde konargöçer yaşam sürdüren Yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolması sonucu başlatılan arama çalışmasında 4 gece geride kaldı, 5’inci gündüze girildi. Kokuya duyarlı köpekler, droneler, 200 personel ve yöre sakinlerinin desteğiyle süren arama çalışmalarında 10 kilometre karadan, 20 kilometre de keşif uçağıyla tarandı şu ana kadar herhangi bir ize rastlanmadı.

Edinilen bilgiye göre, konargöçer yaşam sürdüren Sarıkeçili Yörükler, Konya Bozkır bölgesinden kışı geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı bölgesine geldi. Burada geçtiğimiz Çarşamba günü çadır kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yağal ailesinin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme aynı gün saat 17.00 sıralarında bisikletiyle oynarken ortadan kayboldu. Aile ve çevredekilerin yaptığı aramada bulunamayan küçük kız için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgede süren arama çalışmalarında 4 gece geride kaldı. 200 kişiden oluşan ekip, vadi, ormanlık ve dağlık alanda arama çalışmasını sürdürürken, iz takip ve kokuya duyarlı köpeklerden destek alınmaya devam edildi. Keşif uçağı ve drone ile de havdan tarama yapılması sürerken şu ana kadar 10 kilometrelik alan karadan defalarca 20 kilometrelik alan ise insanlı keşif uçağı ile tekrar tekrar arandı. Her türlü ihtimalin değerlendirildiği arama çalışmalarında bu saate kadar bir ize rastlanmadı.