"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GÜLTAK: “MERSİN GÜZEL BİR KENT OLACAKSA KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentsel dönüşümü herkesin konuştuğunu ama kimsenin hiçbir şey yapmadığını belirterek, “Çünkü çok riskli bir iş.

Size makamınızı ve koltuğunuzu kaybettirebilir ve vatandaşla karşı karşıya getirebilir. Bizim tek isteğimiz, Mersin’i çok güzel bir kent haline getirmek. Bu sebepten kentsel dönüşüm şarttır” dedi.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Mersin Gençlik Eğitim ve Kültür Vakfı (MEGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz ve vakıf üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Etkinliğe, Camişerif Mahallebi Muhtarı Derin Günüç de katıldı.

“Yıllar geçer; aynı şeyleri konuşuruz”

Başkan Gültak, etkinlikte yaptığı konuşmada, seçim zamanında ‘Asfalt, kaldırım, yol yapmaya gelmiyoruz. Akdeniz’de bir insanlık dramı var. Bu dramı çözmeye geliyoruz’ dediğini anımsattı. En az yeşili olan ve yıllarca ihmal edilen bir ilçeden bahsettiklerini belirten Gültak, “Biz bunları kentsel ve yerinde dönüşümlerle düzeltiyoruz. Mersin’in bir yerlisi olarak tek çözüm kentsel ve yerinde dönüşümdür. Bu olmadığı sürece bir kuşak daha geçer ve yine aynı şeyleri konuşuruz” ifadelerini kullandı.