"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

22 DÖNÜMLÜK ARAZİYE İŞLENEN DEV TÜRK BAYRAĞI 20 GÜNDE BOYANDI

Mersin’in Mut ilçesinde 22 dönümlük arazide zemine işlenen dev Türk bayrağının renginin yenilenmesi için 10 kişiyle başlatılan boyama çalışması 20 günde tamamlandı.

Mersin’in Mut ilçesinde 22 dönümlük arazide zemine işlenen dev Türk bayrağının renginin yenilenmesi için 10 kişiyle başlatılan boyama çalışması 20 günde tamamlandı. Bayrağın boyama çalışmalarına belediye çalışanlarının yanı sıra ilçe esnafı da destek verdi.

İlçeye bağlı Kelce Mahallesi Sarıtaş mevkiinde bulunan Türk bayrağı, 180 metre uzunluğa, 120 metre genişliğe sahip ve yaklaşık 22 bin metrekare ebadında. Türk bayrağının, Mut Belediyesi ve ilçede gönüllü esnaf desteği ile yeniden boyanması gerçekleşti. 180 metre uzunluğunda ve 120 metre genişliğindeki Türk bayrağı, boyama işlemlerinin ardından çalışmalar ve bitimi drone ile görüntülendi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Dünyanın en büyük bayrağı, Türkiye’nin en büyük bayrağı. Türk bayrağımızı 22 dönümlük arazi üzerine işlenmiş halinin boyama işlemini tamamlamış bulunmaktayız. Tabi Mut olarak gurur duyuyoruz. Türk bayrağına zaten saygımız, sevgimiz bizim için şerefimizdir, onurumuzdur, her şeyimizdir. Bağımsızlık simgemiz olan Türk bayrağının ilçemizde 22 dönüm üzerine işlenmiş olması da bir belediye başkanı, bir Mut halkının ferdi olarak bana gurur vermektedir. Ben öncelikle Mut halkını kutluyorum. Hakikaten çok duygusal bir anı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Mut halkının katkılarıyla boyandı bu Trük bayrağı. Hepsi ellerinden geldiği, güçlerinin yettiği kadar destek vererekten bu işi başlattılar” dedi.