"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

NÜKLEER DÜZENLEME KURUMU HEYETİ RUSYA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Zafer Demircan başkanlığındaki heyet, Rusya’da bulunan AEM Technology A.Ş.’yi ziyaret ederek, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ekipman üretimi konusundaki çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

Toplantıya, Genel Müdür Igor Kotov başkanlığındaki AEM-Technology A.Ş. başkanları ve Kalite Direktörü Maxim Rabotayev başkanlığındaki Akkuyu Nükleer A.Ş. temsilcileri katıldı. Katılımcılar, AEM-Technology şirketinin üretim tesislerinde ekipman üretimi için programların uygulanmasının yanı sıra, sözleşmeden doğan yükümlülüklerden dolayı kontrol noktalarının onayı için NDK müfettişlerinin Rusya’daki çalışma organizasyonunu masaya yatırdı.

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan NDK Başkanı Dr. Zafer Demircan, AEM Technology’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük nükleer projesi olan Akkuyu NGS’nin hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynadığını kaydetti. Demircan, “Projenin uygulanmasında bizim için öncelik güvenlik meseleleridir ve doğrudan şirketin fabrikalarında çalışan NDK temsilcilerinin tüm taleplerine açıklık ve dikkat gösterdikleri için Rus meslektaşlarımıza minnettarız. AEM Technology’nin deneyiminin ve imal ettiği ürünlerin güvenlik ihtiyaçlarına uygunluğu ve kalitesi konusunda gösterdiği özenin, Akkuyu NGS’nin başarılı bir şekilde işletilmesinin anahtarı olduğuna inanıyoruz” dedi.