"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SEÇER: “5 YIL SONUNDA 2,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAĞIZ”

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Kasım ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Kasım ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. MESKİ’nin yatırımlarıyla ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Başkan Seçer, her yıl yatırımları artırdıklarını, 5 yılın sonunda yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Seçer, Meclis’te yaptığı sunumda tamamlanan, devam eden ve hayata geçirecekleri yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Yatırımların rakamsal boyutunu da Meclis üyeleriyle paylaşan Seçer, “Bizim toplamda stratejik planda performansımızı etkileyecek, yatırım programımızda yer alan 149 projemiz mevcut. Şu ana kadar 65 projemizi bu yılın 10. ay sonu itibariyle tamamlamış bulunmaktayız. Yani geçtiğimiz Ekim ayının sonu itibariyle bu vereceğim rakamlar geçerlidir. Bu 149 projenin tamamlanan 65’inin bize parasal olarak yansıması 357 milyon 347 bin 414 TL. Şu anda devam eden yatırımlarımızda 52 projemiz var. Bunların bir kısmı bitmiş, bitmek üzere ya da bir kısmı da önümüzdeki süreçte peyderpey tamamlanacak olan yatırımlar. Bu 52 toplam projenin de parasal tutarı 663 milyon 97 bin 480 TL. Devam eden yatırımlara da bu yıl içinde, 2020 yılı içerisinde ayırdığımız ödenek miktarı 428 milyon 244 bin lira. 2024’e kadar planlanan yatırımlarımız toplam 32 projede 1 milyar 590 milyon 266 bin liralık parasal tutara sahip” dedi.