"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

KUŞ SESLERİ YÜKSELEN DOĞA HARİKASI “AŞAĞI DÜNYA OBRUĞU”

Mersin’de bulunan daha çok sosyal medyada paylaşılan ancak çok fazla kişinin yerini bilmediği doğallığı ile yüz yıllardır duran “Aşağı Dünya Obruğu” kuş bakışı ayrı bir görsel şölen sunuyor.

Mersin’de bulunan daha çok sosyal medyada paylaşılan ancak çok fazla kişinin yerini bilmediği doğallığı ile yüz yıllardır duran “Aşağı Dünya Obruğu” kuş bakışı ayrı bir görsel şölen sunuyor. Kuş seslerinin yükseldiği obruk, birbirinden farklı ağaçlarla küçük bir ormanı da andırıyor.

Türkiye’nin önemli tarih ve turizm şehirleri arasında yer alan Mersin’de birbirinden farklı gezilecek yerler dikkat çekiyor. İlkbahar ve yaz başta olmak üzere her mevsim binlerce kişinin ziyaret ettiği Cennet Cehennem ve Kanlıdivane obruklarından farklı bir görüntüye sahip Aşağı Dünya Obruğu da son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeye başladı. Silifke ilçesi sınırlarında Atayurt Mahallesi’ne 11 kilometre uzaklıkta bulunan yaklaşık 150 metre ağız genişliği, 70 metre derinliği olan Aşağı Dünya Obruğu’nda Bizans ve Roma dönemlerinde yaşam alanı olarak kullanıldığı belirtilirken, şimdilerde el değmemiş çeşit çeşit ağaçlardan oluşan içindeki orman ve kuş sesleri ile nadir de olsa gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. 28 yıl önce birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı ilan edilen obruğun bulunduğu yeri bölge sakinleri, gezgin gruplar dışında çok fazla kişi bilmese de paylaşılan fotoğrafları sosyal medyada büyük beğeni alıyor.