"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KORİST ALACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Topluluklarına korist alacak.

Ücretsiz kültür-sanat kurslarında yeni dönemi de başlatan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, her iki alana da alımları sınavla yapacak. Korist alımı ve kültür-sanat kurslarına başvuru için son tarih 10 Aralık 2021 olarak belirlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, gerçekleştirdiği alımlarla kültür-sanat kadrosunu büyütmeye, verdiği ücretsiz kurslarla da yeni yetenekleri keşfetmeye devam ediyor. Bu kapsamda bünyesinde bulunan Türk Halk ve Sanat Müziği Topluluklarına korist alımı yapacak olan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, ücretsiz kültür-sanat kurslarında yeni dönemi de başlatıyor.

Korist alımı için son başvuru 10 Aralık

Son dönemde gerçekleştirdiği sanatçı alımlarıyla kültür-sanat kadrosunu her geçen gün daha da güçlendiren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Topluluklarına yeni sesler arıyor. Korist alımına çıkan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, yeni seslerle müzik alanını güçlendirmeyi amaçlıyor. Başvuruların başladığı korist alımı için son başvuru 10 Aralık 2021 olarak belirlendi. Başvurunun ardından yapılan değerlendirmeler sonrası 11-12 Aralık’ta yapılacak ‘performans değerlendirme kulak sınavı’ ile yeni sesler Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yerini alacak.