"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKİB’DEN 2021’DE YÜZDE 46 ARTIŞLA 16,3 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, 2021 yılında geçen yıla göre yüzde 46 artış yakalayıp 16,3 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Dünya genelinde ham madde ve navlun fiyatlarının katlanarak yükseldiği, konteyner krizinin yaşandığı 2021 yılında artan maliyet yüküne rağmen yakından tedarik eğilimiyle ortaya çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Sin, “Üretebilme kabiliyetimizi, güvenilir ticaret ortağı imajımızı ve tedarikçi gücümüzü daha da geliştirerek bu zorlu yılda yeni başarı hikâyeleri yazdık” dedi.

Covid-19 salgınına karşı aşı uygulamalarının yaygınlaşmasıyla dünya genelinde ertelenen taleplerin 2021 yılında devreye girdiğini, ortaya çıkan fırsatları ülke olarak yüksek oranlarda değerlendirerek ihracatta rekor artışlar yakalandığın kaydeden Başkan Nejdat Sin, “2021 yılında, hükümetimizin aldığı tedbirler, sağladığı finansal destekler ve birlikte geliştirdiğimiz inovatif çözümler sayesinde üretmeye ve ihraç etmeye devam ederek ülke geneli ihracatımızı 225,4 milyar dolara ulaştırdık. AKİB olarak 2020 yılında 11 milyar 185 milyon dolar olan ihracatımızı 2021 yılında 16 milyar 320 milyon dolara yükseltmeyi başardık. 2021 yılında bir önceki yıla göre elde ettiğimiz yüzde 46’lık rekor artışta emeği geçen tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyor her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.