"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ARAP İŞADAMLARI GAYRİMENKUL YATIRIMI İÇİN TÜRKİYE’YE GELİYOR

Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo, 16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi’nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti’nden binlerce yatırımcıyı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşturacak.

16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi çatısı altında, 7.Türk-Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari, Mobilya Fuarı, İşbirliği Organizasyonu ve 4.Türk-Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı, İşbirliği Organizasyonu eş zamanlı olarak 26-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da bir otelde düzenlenecek Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, Arap ülkelerinin Türkiye’ye ilgi duyduğunu ve fuarın ciddi anlamda yatırım gücü sağlayacağını kaydetti.

“Arap yatırımcılar Türkiye ile çalışmak istiyor”
Attar, TÜRAP olarak 15 yıldır Türkiye ve Arap ülkeleri arasında yatırım ortaklığı ve işbirliği konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydederken, 16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi’ne ciddi bir şekilde hazırlandıklarını vurguladı.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, “15 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımıza Arap büyükelçileri ve Arap Bakanlar katılım sağladı. Bütün ticaret odaları ilgi gösteriyor. Hepsi ile ciddi bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu yıl da Arap ülkelerinden ciddi bir talep var. Arap yatırımcılar Türkiye’ye gelmek için bizimle her türlü çalışmaya ortak oluyorlar. Arap Bakanları ziyaret ediyoruz, Arap ülkelerini ziyaret ediyoruz. Herkesten olumlu dönüşler alıyoruz. Türkiye’de gelmek ve yatırım yapmak istiyorlar. Özellikle gayrimenkulle çok ilgililer” dedi.