"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

‘EVİMİZ ATÖLYE’ PROJESİ, KADINLARA KAZANÇ KAPISI OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ‘Evimiz Atölye’ projesi, kadınlara kazanç kapısı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, ‘Evimiz Atölye’ kursunu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikalarını verdi. Başkan Seçer, proje ile kadın emeğinin ekonomik değere dönüştüğünü belirterek, “Her zaman kadınlarımızın yanında olacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların evdeki gizli iş gücünü açığa çıkaran Evimiz Atölye projesini sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifinin de paydaşı olduğu proje kapsamında, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Siteler, Güneş ve Şevket Sümer mahallelerinden kursa katılan kadınlara katılım belgeleri verildiBüyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, muhtarlar ve kursiyerler katıldı. Başkan Seçer ve Meral Seçer, kadınların katılım belgelerini verdikten sonra çocuklara çoraptan yapılan oyuncaklardan hediye etti.

“Bizim yaptığımız katkılar bir lütuf değil”

Başkan Seçer, burada yaptığı konuşmada, vatandaşları huzurlu görünce mutlu olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları katkıların bir lütuf olmadığının altını çizdi. Seçer, “Bu yaptığımız çalışmalar; ihtiyaç sahibi aileler olur, Allah vermesin hastalığı vardır, bakıma ihtiyacı olur, geliri yetersizdir, ihtiyacı olur. Bu vatandaşlarımıza yaptığımız katkılar onların yasal hakkıdır. Bizim yaptığımız katkılar bir lütuf değil. Halkın parasını halka veriyoruz. Hizmet, yol, sosyal katkı olarak veriyoruz. Belediye olarak farklı hizmet alanlarında veriyoruz. Sinekle mücadele ediyorsun, farklı alanlarda altyapısını yapıyorsun, içme suyunu getiriyorsun, bunlar sizlerin ödediği vergiler. Bu devletin, bu ülkenin kaynaklarından bize aktarılan paralarla oluyor” diye konuştu.