"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

RENG-İ HAKKARİ, MERSİNLİLERE UNUTULMAZ BİR AKŞAM YAŞATTI

Akdeniz Belediyesi ev sahipliğinde Reng-i Hakkari Sanat Topluluğunun ’Etnik Anadolu’ adıyla sahnelediği gösteri, Mersinlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Akdeniz Belediyesinin ev sahipliğinde; Hakkari Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Reng-i Hakkari Sanat Topluluğunun, ‘Etnik Anadolu’ adıyla sunduğu gösteri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşti. Geceye Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve çok sayıda davetli katıldı.Geçmiş ile gelecek arasındaki bağı güçlendirip, Türkiye’nin bütün bölgelerinin kültürlerini bir mozaik içerisinde sahneleyerek kültür köprüsü kurmayı amaçlayan Rengi-i Hakkari Sanat Topluluğunun turne kapsamındaki 4’üncü durağı Mersin’de 65 kişilik sanat grubu ile sergilediği müzik ve dans gösterisi beğeniyle izlendi.

“Hoşgörü kenti Mersin’de ağırlamaktan dolayı mutluyuz”

Etkinlikte konuşan Başkan Gültak, “Reng-i Hakkari Sanat Topluluğunu farklı dil, din ve etnik kökenden insanımızın barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, Türkiye’nin tüm renklerini ve kültürlerini içinde barındıran; hoşgörü kenti Mersin’de ağırlamaktan mutluyuz” diye konuştu.