"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

KORSAN TELEVİZYON YAYINI YAPANLARA CEZA

Yerel bir mahkemenin aldığı karar, emek hırsızlığı anlamında korsan yayın yapan kişi ve kuruluşlara emsal teşkil etti. korsan yayıncıların kabusu niteliğindeki karara göre; bundan böyle kimse RTÜK lisansı olmadan yayın yapamayacak.
Zonguldak’ta Karaelmas TV ve Z Haber adları ile yayıncılık yapan Osman Sav, Yaşar Atilla Öksüz ve Ergin Özkul adlı kişiler hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Mahkeme sanıklar hakkında, 6112 Sayılı Yasanın 33/1 Maddesine aykırılık suçunu işlediği gerekçesi ile sanıklara 1 Yıl hapis ve 1000 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmalarına hükmetti. Mahkeme heyeti daha sonra, sanıkların cezalarını indirerek 12.480 TL Adli para cezası ile cezalandırılmalarına, 7 Ay 15 gün hapis cezasının ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, Sanıkların 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına, sanıkların denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi nedeni ile mahkum olmaları halinde açıklanması geri bırakılan hükmün açıklanacağına hükmetti.
mahkemenin aldığı karar, emek hırsızlığı anlamında korsan yayın yapan kişi ve kuruluşlara emsal teşkil etti.karara göre; bundan böyle kimse RTÜK lisansı olmadan yayın yapamayacak.
Son yıllarda, hem bölgemizde hem de Türkiye’nin hemen her ilinde, kendilerine çeşitli isimlerde TV süsü ile kaçak ve korsan yayın yapanlara mahkemenin kararı örnek teşkil edecek.
Ülkemizde, her türlü televizyon yayıncılığı Radyo Televizyon Üst Kurulu denetimine tabi olup, gerek televizyon yayıncılığı gerekse internet üzerinden yayın yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar RTÜK’ten lisans almak zorunda.