"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE BİR YILDA DENİZDEN ÇIKAN ÇÖP DUDAK UÇUKLATIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yıl boyu yaptığı çalışmalar, balıkçı tekneleri, gemiler ve vatandaşların denizi ne kadar kirlettiğini ortaya koyuyor.
Belediye, 2021’de sadece Çamlıbel Balıkçı Barınağı ve liman çevresini kapsayan alandan yaklaşık 400 metreküp çöp topladı. Bu miktar bir araya getirildiğinde hacim olarak kapladığı alan devasa boyuta ulaşırken, denizi kirleten gemilere bugüne kadar uygulanan para cezası da toplam 57 milyon liraya ulaştı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, denizi temiz tutmak için yaklaşık 40 personelle gece-gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Hem havadan hem de denizden çalışma yürüten ekipler, bir yandan denizdeki atıkları toplarken bir yandan da denizleri kirletenlere anında müdahale ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, 3 deniz denetim aracı, bir deniz süpürgesi, bir deniz denetim teknesiyle bir yandan liman bölgesindeki katı atıkları toplarken, bir yandan da limana yanaşan ya da açıkta bekleyen gemilerin oluşturduğu kirlilikleri denetliyor. Ayrıca, hem gece hem de gündüz görüşü olan dron ile havadan da denetim yapan ekipler, denizi kirleten tekneleri ve gemileri tespit ederek, idari para cezası uyguluyor.