"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ’AMBULANS’ HİZMETİ

Mersin Büyükşehir Belediyesince, merkez ve kırsalda toplam 16 ‘hasta nakil ambulansı’ ile vatandaşlara sağlık hizmeti verildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yılda ortalama 10 bin hasta taşıyan hasta nakil ambulansları ile vatandaşlara sağlık hizmeti sunuluyor. Büyükşehir Belediyesi Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan son ankette, ‘hasta nakil ambulansı’ hizmetinden faydalanan vatandaşların memnuniyet oranı yüzde 96 olarak ölçüldü. Sağlık Bakanlığının Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştirilen hizmet, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da gerekli denetimlere tabi tutuluyor.

Ambulans hizmetinden, hastaneye normal bir araçla gidemeyecek durumda olan veya sedye ile hastaneye gitmesi gereken hastalar faydalanabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, bu hizmet ile hastaları evlerinden hastaneye, hastaneden de evlerine ulaştırıyor. Böylelikle, Sağlık Bakanlığının acil hastalara yönelik 112 ambulans hizmetlerine de destek sağlanıyor.