"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SEÇER, ’MEREK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir ilçesinde yer alan ve kısa süre içerisinde kapılarını açacak olan ’Mercek Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Seçer, incelemeleri sırasında ‘Mercek Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki sınıfları ve atölyeleri tek tek gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz ile Mercek Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Cemile Sinem Turan, Başkan Seçer’e merkezde yapılacak çalışmaları anlattı. Turan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaptıklarını, yakın zamanda Ticaret Odası ile de imzaların atılacağını söyledi.

Başkan Seçer, inceleme sırasında yaptığı değerlendirmede, ‘Mercek’in isminin, ‘Mersin’ ve ‘Gelecek’ kelimelerinden geldiğini ifade ederek, “Yenişehir’de açıyoruz. Ama şu anda halihazırda bir tane Halkkent’te çok güzel bir bina yaptık. Hakikaten muazzam bir toplum merkezi. İçinde yok yok. Kreşten emekli evine, meslek kursu vereceğimiz atölyelere, dershaneye kadar. Taziye evimiz var. Ben geçen gittim ve çok güzel de bir bina yapmışlar. Orası hazır. Bir de Tırmıl’da BM Yüksek Komiserliği ile yaptık” ifadelerini kullandı.