"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN SEÇER’E ‘KADIN DOSTU YEREL YÖNETİM ÖDÜLÜ’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülleri’ töreninde, ‘Kadın Dostu Yerel Yönetim Ödülü’ne layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesinin kadını önceleyen proje ve hizmetlerinin takdir edildiği törende, Seçer’in ödülünü Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış aldı.Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesinin düzenlediği ‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülleri’ töreni, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Tören, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şube Başkanı Şerife Arıcı Yıldız’ın konuşmasıyla başladı. Yıldız, “Gururluyuz çünkü 8 Mart’ta Mersin’in sokakları, alanları, kürsüleri kadın sesleriyle inledi. Kadınlar; biz varız, eşitlik istiyoruz, yönetmek istiyoruz, adalet istiyoruz diye her yerde haykırdı. Gurur duyuyoruz, çünkü her birinin sesi bizim sesimizdi” dedi.

“Mersin, kadının başarısına inanan bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor”

Törende Başkan Seçer’in ödülünü alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen törene katılmaktan bir kadın olarak mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Seçer’e verilen ödülün yerinde olduğunu vurgulayan Kış, “Çünkü Mersin, kadının gücüne ve başarısına yürekten inanan, her daim ve her koşulda kadına destek olan bir belediye başkanı tarafından yönetilmektedir” dedi.