"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

İREM’İN KATİL ZANLILARINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Mersin’de 2019 yılında evlerinin banyosunda kafasından tabanca ile vurularak öldürülen 5 aylık hamile 17 yaşındaki İrem B.’nin katil zanlısı olduğu iddia edilen aile üyesi 7 kişinin yargılanması tamamlandı.

Mahkeme heyeti ağabey Mehmet Ali B.’yi ‘kardeşe, çocuğa, gebe olduğu bilinen kişiye karşı töre saikiyle öldürme’, baba Kasım B.’ye ‘alt soya, çocuğa, gebe olduğu bilinen kişinin ölümünü azmettirme’, ağabey Vedat B. ile amcalar Mehmet Veyis B. ve İbrahim B.’yi de ‘cinayeti azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, anne Saadet B. ile amca Mehmet B.’nin de tahliyesine karar verirken, tutuklanan sanıklarla ilgili indirim uygulanmamasını kararlaştırdı.

7 Kasım 2019 tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana gelen olayda, İrem B., evlerinin banyosunda babasının ruhsatsız tabancasıyla başından vurulmuş halde bulundu. 5 aylık hamile genç kız, kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra hayatını kaybetti. Sezaryenle dünyaya gelen bebeği ise 3 ay sonra öldü. Olayla ilgili ifadeleri alınan aile fertleri, genç kızın intihar ettiğini iddia etti. İrem B.’nin cenazesi Şanlıurfa’da toprağa verdi.

Genç kızın ölümündeki şüpheler üzerine özel ekip kurularak çalışma başlatıldı. 7 ay boyunca yüzlerce kişi ile görüşen, kamera kayıtlarını tek tek inceleyen ekipler, olayın cinayet olduğunu tespit etti. Cinayetle ilgili çalışmasını tamamlayan özel ekip, şafak operasyonuyla Şanlıurfa’ya bağlı Örencik köyünde yaşayan ağabey Mehmet Ali B., baba K.B., anne S.B., büyük ağabey V.B., amcalar İ.B., M.V.B. ve M.B.’yi gözaltına aldı. Mersin’e getirilen şahısların tek tek ifadeleri alındı. İfadesinde ağlayarak kardeşini öldürdüğünü itiraf eden Mehmet Ali B., olayı baba, anne ve amcalarının baskısıyla yaptığını söyledi. Diğer şüpheliler ise iddiaları kabul etmedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.