"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle iki alışveriş merkezinde resim ve fotoğraf sergileri açıldı. Park ve Bahçeler Dairesi ise kentin işlek noktalarına hem baharın gelişini hem de 8 Mart’ı simgeleyen mor renkte kelebekler yerleştirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarında oluğu gibi bu yıl da bir dizi etkinlikle kadınların gününü kutluyor. İki alışveriş merkezi ile yapılan iş birliği doğrultusunda açılan sergiler, Mersinlilerden büyük ilgi görüyor. Palm City’de “Tütün’ün Öyküsü” isimli fotoğraf sergisi vatandaşların beğenisine sunulurken, Sayapark’ta ise 15 ülkeden 20 uluslararası kadın sanatçının resimleri sergileniyor. Sergiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe kadar açık kalacak.

“Emek veren tüm tarım işçilerinin görünür kılmasını istiyorum”

Fotoğraf sanatçısı Yıldız Özlütaş Tutal, tütün işinde emek veren tarım işçilerini 3,5 yıl boyunca fotoğraflayarak, toprağa düşmesinden pazar aşamasına kadar tütünle ilgili tüm işlemleri karelere yansıttı. Fotoğraf sergisi hakkında bilgi veren Tutal, “Burada özellikle tarımı, emeği vurgulamak istiyorum, çünkü çok ciddi anlamda bir emek süreci yaşıyorlar. Benim bu çalışmam 3,5 yılda ancak tamamlanabildi. Bu ikinci sergi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü süresince açık olacak. Herkesi bekleriz” dedi.