"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARIMA DESTEK SÖZÜ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında, tarım sektörüne verdikleri desteklere dikkat çekti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayı 2. Birleşim Toplantısı, Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 31 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısında bir meclis üyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesinin üreticilere gübre desteği sağlayıp sağlamayacağını sordu. Tarım konusunda verdikleri destekleri tek tek anlatan Başkan Seçer, “Gübre konusu Türkiye’nin gündeminde olan bir konu. Temel tarımsal girdiler nelerdir? Ana hatlarıyla akaryakıttır, zirai ilaçtır, gübredir, tohumdur, bir de kullanıyorsa tarım elektriğidir. Demek ki bir sorun var ki destek talep ediliyor bizden. Bu sorunu bir iktidar meclis üyesinin tespit etmesi çok önemlidir, çok değerlidir.Çünkü tarımın sadece ekonomik yönü yoktur, sosyal yönü vardır, yanlış iş yaparsanız sosyal patlamaya neden olur. Açlık olur, gıda yoksunluğu olur ya da işsizlik olur. Tarım derken hepsini beraber görüyorum. Bitkisel üretim, hayvansal üretim, gıda hepsi bunun içerisinde” şeklinde konuştu.