"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

VALİ SU: “YANAN BÖLGELERDEN DAHA FAZLA ALANI AĞAÇLANDIRDIK”

Mersin Valisi Ali İhsan Su, geçen yıl Mersin’de yaklaşık 9 bin hektarın üzerinde ormanlık alanın çıkan yangınlarda zarar gördüğünü belirterek, bu bölgelerde yaklaşık 10 bin hektarın üzerinde alanı ağaçlandırdıklarını söyledi.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Toplantısı, Vali Su başkanlığında yapıldı. Valilik Turuncu Salonda gerçekleştirilen toplantıda, orman yangınları ile mücadelede etkinliği artırmak, orman yangınlarıyla mücadelede mevcut önlem ve müdahale teknikleri yanında, farklı yaklaşımların ve ilave stratejilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ile il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer katıldı.

Vali Su, toplantıda yaptığı konuşmada, 2021 yılında küresel ısınmaya bağlı olarak dünya genelinde çok büyük yangınların meydana geldiğini anımsattı. Su, “İlimizde geçen yıl yaklaşık 9 bin hektarın üzerinde alanımız yandı. Zarar gören alandan daha fazla, yaklaşık 10 bin hektarın üzerinde alanı ağaçlandırdık ve 5 milyon 300 bin fidanı toprakla buluşturduk” dedi.