"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN BİLİM ŞENLİĞİ VE ROBOT YARIŞMASI

Akdeniz Belediyesinin ev sahipliğinde, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğinde Akdeniz Bilim Şenliği ve Robot Yarışması düzenlendi.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Millet Bahçesi sahil bölümünde organize edilen Bilim Şenliği ve Robot Yarışması, yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinliğe, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Akdeniz’e 6 yeni okul yapılacak”

Kaymakam Pamuk, programda yaptığı konuşmada, başta eğitim alanı olmak üzere Akdeniz ilçesinde yaşamın her alanında büyük bir değişim ve dönüşümün gerçekleştiğinin altını çizdi. Pamuk, “Eğitimde hepimizi sevindiren, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Her şeyden önce ilçemizde okullarımızın fiziki altyapılarının iyileştirilmesi konusunda ciddi bir atılım içindeyiz. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesinde Akdeniz Belediyemizin çok önemli katkıları oldu. Kısa sürede 6 okulumuz yık-yap yöntemiyle sıfırdan yeniden inşa edilecek. Ayrıca 3 yeni anaokulu yapılacak. Yine yapımı devam eden okullarımız var” dedi.