"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

“TARSUS ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEMELİ”

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, katıldığı özel bir televizyonda gündeme dair merak edilen soruları cevapladı.

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, katıldığı özel bir televizyonda gündeme dair merak edilen soruları cevapladı. Bozdoğan, Tarsus’un hiçbir zaman üvey evlat muamelesi görmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Gerçekten ille de Tarsus. Tarsus’un il olması için her şeyi en kısa zamanda yapacağız” dedi.

Başkan Bozdoğan, katıldığı bir canlı yayın programında spordan, sanata, faaliyetlerden, çalışmalara kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bozdoğan, Tarsus’un Marmara’dan sonra gelişmeye en aday yer olduğunu belirterek, Tarsus’un demir yolu, deniz yolu, organize sanayi bölgeleri ile ciddi bir lojistik merkez yapısına sahip olduğunu ifade etti. Açılacak olan havalimanına ‘TAM’ dediklerini belirten Bozdoğan, “Havaalanı açılacak, ismine TAM diyorum. Yani Tarsus, Adana, Mersin ve buradaki tek merkez o olacak. Hem Adana’nın hem Mersin’in hem de Tarsus’un kullanacağı bir havalimanı. Tarsus jeopolitik olarak da çok şanslı” dedi.

“Tarsus il olmalı”

Tarsus’un il olmasına yönelik çeşitli açıklamalarda bulunan Bozdoğan, ciddi bir proje üzerine çalıştıklarına değinerek, “Tarsus dolu dolu bir kent. Buranın il yapılması haklarını alması demektir. Bu kentin haklarını mutlaka alması gerekiyor. İl olduğumuz zaman güçlü bir Tarsus markası ortaya konulacak ve bizde Tarsus’un tarihini çok net bir şekilde ortaya koyacağız. Biz Tarsus’un, il olacak bir kentin en az 3 tane meydanının olmasını istiyoruz. Çok büyük bir lansman yapılacak ama gerçekleri anlatarak yapacağız. Bu kentin haklarını almak için bu mücadeleyi vereceğiz. Tarsus hiçbir zaman üvey evlat muamelesi görmemeli. Gerçekten ille de Tarsus. Tarsus’un il olması için her şeyi en kısa zamanda yapacağız” diye konuştu.