"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

VALİ PEHLİVAN: “BİZ BÜTÜN GAYRETLERİ ÇİFTÇİLERİMİZİN EMEĞİ ÜZERİNE PLANLIYORUZ”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, tarımda bütün gayretleri çiftçilerin emeği üzerine planladıklarını vurgulayarak, “Onlar olmasa, onların toprağa dokunuşu olmasa, onların toprağa sevgiyle yaklaşıp adeta nakış nakış işleyişi olmasa, bütün gayretler boşa.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, tarımda bütün gayretleri çiftçilerin emeği üzerine planladıklarını vurgulayarak, “Onlar olmasa, onların toprağa dokunuşu olmasa, onların toprağa sevgiyle yaklaşıp adeta nakış nakış işleyişi olmasa, bütün gayretler boşa. Karda, yağmurda, çamurda bu işleri yürüten çiftçilerimiz var. Hep birlikte gayret edip, onların emeğinin daha da değerlenmesi için gayret sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sektör Toplantısı, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapıldı. Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) yapılan toplantıda, sektörün sorunları masaya yatırıldı. Burada konuşan Vali Pehlivan, bugün özellikle katılımcıları dinlemeye geldiğini söyledi. Yaklaşık 5 haftadır Mersin’de görev yaptığını belirten Pehlivan, “Elbette ki ilimizin bütün sektörleriyle görüşmelerimiz oldu. Her görüşmede konuların geneli, detayı ile ilgili bilgi sahibi olmamıza vesile oldu. Elbette ki 81 vilayeti olan ülkemizin her köşesi, her yeri kendine özel potansiyellere sahip. Mersin ilimizde Türkiye’mizdeki 81 vilayet içerisinde gerçekten birçok alanda, birçok sektörde önemli, güçlü potansiyellere sahip. İlgilenmeye de bilgi almaya da devam ettiğimiz tarım gibi gerek ilimizin ekonomisi gerek ülkemizin ekonomisi için hayati öneme haiz, her şeyden önce insanlığın, insanoğlunun yaşamını idame ettirmesi için hayata öneme haiz bu sektörle ilgili hasbihalde bulunmak, bilgi alışverişinde bulunmak, aynı zamanda da duygu alışverişinde bulunmak, bu konudaki beklentilerimizi dile getirmek ama ağırlıklı olarak tekrar söyleyeyim dinlemek için buradayız. El ele verdiğimiz sürece biliyoruz ki iyi olanlar daha iyi olacak, problem gibi gözükenlerde çözülecektir. 331 bin hektar alanlar ilimizde tarım yapılıyor. Gerçekten çok büyük bir iş, çok bereketli arazilere sahibiz. Çukurova zaten sadece Türkiye’de değil, dünyada en önemli tarım arazilerine sahip yerlerden birisi. Bir çok üründe öndeyiz. Mersin sadece Akdeniz’in değil ülkemizin inci, aynı zamanda öncü şehridir” diye konuştu.