"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN POLİSEVİ SALDIRISINA İLİŞKİN İDDİANAME HAZIRLANDI

Mersin’de geçtiğimiz yıl polisevine düzenlenen ve 1 polis memurunun şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı terör saldırısının Dilara Ürper ve Emel Feremez adlı PKK’lı teröristlerce gerçekleştirildiği ortaya çıkarken, saldırı sonrası çöp konteynerinde bulunan saatli düzenekte ise terörist Dilşah Ercan’a ait parmak izinin tespit edildiği bildirildi.

26 Eylül 2022 tahinde Mersin’in merkez Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne düzenlenen hain terör saldırısıyla ilgili iddianame hazırlandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 7’si tutuklu, biri tutuksuz ve 2’si firari 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbetten 227 yıla kadar çeşitli cezalar istenildi.

26 Eylül 2022 tarihinde saat 22.40 sıralarında PKK/KCK silahlı terör örgütü mensubu iki kadın teröristin, Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi’ndeki Tece Polisevi’nin doğu kısmında bulunan nöbet kulübesine ve polisevi binasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtilen iddianamede, şehit polis memuru Sedat Gezer’in teröristlere ateşle karşılık verdiği ve teröristlerden bir tanesini yaraladığı, bir süre karşılıklı çatıştıktan sonra sırt çantalı kadın teröristlerden birinin yaralanarak yere düştüğü ve kısa bir süre hareketsiz yerde yatar vaziyette beklediği belirtildi. Daha sonra yerden kalkan teröristin yaklaşık 3-4 metre ötede park halinde bulunan şehit polise ait otomobilin yanına giderek gizlendiği, bu sırada diğer örgüt mensubu kadının da aracın yanına giderek gizlendiği bilgisine yer verilen iddianamede, teröristlerin bir süre sonra destek için gelen diğer emniyet mensuplarına da ateşle karşılık verdikleri belirtildi.