"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TOROSLAR’DA ÜRETEN KADINLARA KOMPOST GÜBRE DAĞITILDI

Toroslar Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun aldığı kararla bu yıl ilk kez dünya genelinde kutlanmaya başlanan “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” çerçevesinde, ilçedeki okullarda atık yönetimi konusunda eğitim verdi, tarımla uğraşan ve üreten kadın çiftçilere ise kompost gübre hediye etti.

Mersin’de dördüncü Sıfır Atık Belgesini alan Toroslar Belediyesi, “Sıfır Atık Şehri Toroslar” vizyonuyla başarılı çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde de öğrencilere ve üreten kadın çiftçilere yönelik etkinlikler düzenleyerek, ‘Sıfır Atık’ hareketine dikkat çekti. Temizlik İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerin, geri dönüşüm ve atıkların doğru ayrıştırılması konusunda bilinçlenmeleri sağlandı. Atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan Sıfır Atık Yönetim Sistemi, öğrencilere sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Kadın çiftçiler, sürdürülebilir üretime kazandırılıyor

Toroslar Belediyesi, tarımsal verimi artırmak ve kompost gübre üretimini yaygınlaştırmak adına tarımla uğraşan ve üreten kadın çiftçilere de destek veriyor. Belediye, Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde üreten kadınları Park ve Bahçeler Müdürlüğünde bulunan Kompost Gübre Yapım Ünitesinde bir araya getirdi. ‘Kompost Gübre Üreten Kadınlardan Tarıma ve Geri Dönüşüme Tam Destek Projesi’ çerçevesinde kentin dört bir yanından gelen vatandaşların da katıldığı etkinlikte kadın üreticiler, kompost gübre yapımını teorik ve uygulamalı olarak öğrendi.