"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SEÇER: “TARIM HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, pandemi ile birlikte önemi daha da artan tarımı dükkana benzeterek, “Herkesin dükkanı kapandı, çiftçinin dükkanı kapanmadı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, pandemi ile birlikte önemi daha da artan tarımı dükkana benzeterek, “Herkesin dükkanı kapandı, çiftçinin dükkanı kapanmadı. Zaten o dükkan da kapansaydı, üretim dursaydı, pandeminin başaramadığını açlık başaracaktı” dedi.

Seçer, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru tarım’ konulu ‘Uluslararası Tarım Çalıştayı’na katıldı. Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen çalıştayda konuşan Seçer, pandemi ile birlikte önemi daha da artan tarımı dükkana benzetti. Seçer, “Herkesin dükkanı kapandı, çiftçinin dükkanı kapanmadı. Seralarda, bahçelerde, tarlalarda üretim devam etti. Sebze, meyve, tahıl. Zaten o dükkân da kapansaydı, üretim dursaydı, pandeminin başaramadığını açlık başaracaktı. Demek ki tarım her şeyden önemli” ifadelerini kullandı.

“Mersin’in her 5 dönüm toprağından 1 dönümü verimli tarım toprağı”

Başkan Seçer, Mersin’in gelişen ve kalkınan bir kent olduğunu belirterek, “Her 5 dönüm toprağından 1 dönümü verimli tarım toprağı. Her 5 dönüm toprağının 2,5 dönümü orman. 80’den fazla ürün yetişiyor. İçinde bulunduğumuz Tarsus ovası dünyada en kaliteli mısırın olduğu yerlerden biridir. Türkiye’de zaten ürettiğimiz soya fasulyesi 150 bin ton. 3’te 1’i Tarsus’ta üretiliyor. Buğday üretiminin en kaliteli olduğu, en verimli olduğu yer ama topraklarımız o kadar değerli ki daha birim alanında yüksek verim alacağımız ürünler üretiyoruz” diye konuştu.